Belgische topkok Felix Alen overleden

Felix Alen
De stad Diest kreeg vandaag triest nieuws te verwerken. Burgemeester Christophe De Graef kreeg de melding dat Felix Alen is overleden.

Topchef Felix Alen (°31.03.1950) van Hof te Rhode in Schaffen is niet meer. De man overleed op 10 september 2021 na gezondheidsproblemen. Felix roerde 45 jaar lang in de potten van zijn geliefde zaak in Schaffen. Velen zullen hem missen.

"Felix was niet alleen een begrip in Vlaanderen, hij was ambassadeur van onze stad. Zijn restaurant-feestzaal, zijn vele Xaverius-initiatieven op het Begijnhof, zijn charismatische persoonlijkheid, Felix stond symbool voor heel veel. In december 2019 bracht hij samen met CERA nog enkele duizenden mensen naar onze stad. Felix, bedankt voor de vele momenten van culinair genieten, 45 jaar lang. Bedankt voor je warme persoonlijkheid", liet burgemeester Christophe De Graef optekenen bij de mededeling dat Felix was overleden.

Talentvolle loopbaan

Na zijn opleiding aan de hotelschool COOVI in Anderlecht werkte hij als kok voor het  Koninklijk paleis in Brussel. In 1970 opent Felix Alen zijn traiteurzaak in Diest. In 1972 won hij een competitie om de Beste Juniorkok van België en in 1974 kaapte hij de titel Beste Witloofkok van België weg. In 1975 startte hij als zelfstandige met zijn Banket- en Degustatiesalons Hof te Rhode in Schaffen, bij Diest.

Felix Alen is echter ook en vooral bekend voor zijn radio- en televisieoptredens, boeken en initiatieven in de culinaire wereld. Gedurende vijf jaar was hij het gezicht van het programma Eén voor iedereen op de toenmalige BRTN, waarmee hij de eerste celebritychef van Vlaanderen werd. In 1999 opende hij het eerste Culinair Cultureel Centrum Xaverius in België.

Onze innige deelneming aan de familie en vrienden.

Lees meer over