Bekende voetballer Pierre Geys stapt vanuit Spanje naar zijn voormalige Belgische clubs

26 April 2021 | 10u12 | Gepost door redobra@telenet.be
Pierre Geys
In de tweede helft van mei zal Pierre Geys (73), ex-speler van FC Diest en Sporting Anderlecht, aankomen in Diest als eindpunt van zijn staptocht van het zuiden van Spanje naar ons land.

Pierre heeft er een hele voetbalcarrière op zitten. Nadat hij speelde bij de clubs FC Diest, Lommel SK, FC Winterslag en Sporting Anderlecht in de jaren '80 ging hij nog verder als trainer van zowel FC Diest als FC Assent. Hij heeft in de regio ook nog een tijdje zijn loopbaan aangevuld als heuse cafébaas. Maar uiteindelijk verkaste hij weer naar zijn beminde Limburg en sinds enkele jaren is hij zelfs gehuisvest in Tenerife.

De toenmalige uitblinker op het middenveld doet nu wel iets heel opmerkelijk: hij is een voettocht begonnen van het zuiden van Spanje  naar ons land. Hij zal daarbij Spanje en Frankrijk doorkruisen op weg naar de plaatsen en de clubs waar hij in zijn glorietijd voetbalde.

Pierre’s reis begon met de ferry vanuit Tenerife naar het Zuid-Spaanse Huelva, waar hij zijn lange voetreis effectief kon aanvatten. Door de felle coronaproblemen in de regio moest hij, als eerste obstakel op zijn trip, zijn reisroute via Valencia te verleggen door centraal Spanje via Zaragoza.

Een volgende pechbeurt op zijn tocht was het ontvreemden van zijn gsm in het station van Lyon, maar ook dat liet de man niet van de wijs brengen. Als alles goed gaat zal hij in de loop van de tweede week van mei via Aarlen België binnen stappen. Hij vervolgt dan zijn weg via Charleroi naar Brussel en Anderlecht, waar hij zijn topperiode als voetballer beleefde, om zo uiteindelijk te belanden in Diest. Daar wil hij een paar dagen van de stad genieten, om dan door te trekken naar zijn geboorteplaats Eksel en zijn club FC Eksel, waar het voetballen voor hem begon.

Volg de laatste honderden kilometers van Pierre op onze site www.hagelandactueel.be

Lees meer over