Anjerstraat en omgeving in Diest klaargestoomd voor reconstructie moord

Reconstructie moord in Diest
Reconstructie moord in Diest-Webbekom
In enkele straten van de omgeving wijk Poels zijn de civiele bescherming en de politie bezig met voorbereidingen voor een reconstructie van een moord.

De bewoners van de omgeving van de wijk Poels in Diest waren vanochtend even in paniek. Ze zagen immers plots de civiele bescherming en de politie in volle bedrijvigheid bezig in en om de Anjerstraat. De omgeving werd er voor alle verkeer afgesloten. De bewoners konden door burgemeester Christophe De Graef gerust gesteld worden, maar vernamen vanuit andere kanalen het juiste opzet van dit alles.

Het gaat hier namelijk om een voorbereiding van een reconstructie van een moordzaak, wat de burgemeester uiteraard veiligheidshalve niet zo maar kon bekend maken. De moordzaak is er eentje van augustus vorig jaar. Het slachtoffer kwam toen om het leven door messteken, na een hevige ruzie met drie verdachten. Volgens het parket waren de drie goed gekend bij de politie en justitie.

Deze namiddag zal de reconstructie plaats vinden en de politie vraagt uiteraard uit de buurt te blijven en niet aan ramptoerisme te doen. 

Foto: Kris Cooke

Lees meer over