58 mensen moeten derde prik in vaccinatiecentrum Diest

Problemen met Pfizer vaccin in Diest
Breaking
58 mensen die op zaterdag 10 april 2021een vaccinatieprik kregen in het centrum Den Amer in Diest zullen een extra derde inenting nodig hebben. Het voorbereid Pfizer vaccin bleek die dag, in een welbepaald tijdsslot, een te lage dosis van het vaccin te bevatten.

Het gaat om een groep van 65-plussers want die worden momenteel nog altijd gevacineerd. “De vergissing gebeurde in een welbepaald en volledig gedefinieerd  tijdsslot, daarin werden er acht spuiten opgetrokken”, zegt ondervoorzitter van de EersteLijnsZone Demerland Ivo Deckers.

Na de vaststelling werd meteen het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigd en,  samen met de vaccinatie-experten is er naar een oplossing gezocht voor de  58 mensen. “We willen ten allen koste vermijden dat iemand onderbeschermd zou zijn en daarom adviseren we een derde vaccinatie. We hebben iedereen al proberen te contacteren en we sturen ze allemaal nog een brief en bellen ze ook nog een tweede keer op. De meeste mensen reageren rustig en gelaten en boeken een extra bezoek aan het vaccinatiecentrum.”

De tweede prik krijgen de betrokkenen in mei, hun derde in juni. “We schakelen ook de huisartsen in zodat mensen ook bij hen terecht kunnen met eventuele vragen.”

Om een herhaling van het incident in de toekomst uit te sluiten, zijn bijkomende maatregelen getroffen. “Tussen het moment van het optrekken van het vaccin en de uiteindelijke toediening komt er een extra controle zodat dergelijk iets niet meer gebeurt. Er is in elk geval geen reden tot paniek en mensen die dezelfde dag langskwamen en niet gecontacteerd werden hoeven zich evenmin zorgen te maken”, besluit Deckers.

Lees meer over