181 cursisten behalen ondanks corona een diploma bij cvo volt Ciest

29 juni 2021 | 11u03 | Gepost door redobra@telenet.be
CVO Volt Diest
Het tweedekansonderwijs begeleidt en ondersteunt ongekwalificeerde volwassenen op weg naar een diploma secundair onderwijs, hetzij op ASO-niveau, hetzij via een beroepsgerichte opleiding in combinatie met een opleiding Algemene Aanvullende Vorming.

181 cursisten behaalden hier eind juni, ondanks de vele online lessen, de voortdurende aanpassingen in het uurrooster en het gebrek aan sociaal contact hun diploma secundair onderwijs. “Bij cvo volt houden de leerkrachten en de cursistenbegeleiders zoveel rekening met de wensen, kansen, verleden... kortom, met ons als persoon. Ik ben nu terug aan het openbloeien dankzij de kansen die cvo volt mij geeft”, meldt een cursist.

Ook 11 anderstalige cursisten (ex-OKAN) rondden het TOeKan- schakeltraject met succes af. Zij zijn nu klaar om in te stappen in een diploma- of arbeidsmarktgericht traject.

"Zonder diploma secundair onderwijs is het vandaag de dag niet evident om een job te vinden of hogere studies aan te vatten. Cvo volt is dan ook blij deze cursisten meer kansen te hebben geboden om door te stromen naar het hoger onderwijs of naar de arbeidsmark", aldus de initiatiefnemers. 

Lees meer over