Zie dat je niet aan het wegdek blijft kleven in Boutersem

12 augustus 2021 | 12u17 | Gepost door christian.henn…
Stationstraat Boutersem
Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in de week van 23 augustus ernstige hinder voor de N234 in Boutersem. De aannemer die belast is met de werken gaat het wegdek van de Smidstraat, Neervelpsestraat en Stationsstraat uitrusten met een toplaag in asfalt en een gedeeltelijke kleeflaag, goedje dat niet meer te verwijderen is als het op wielen blijft kleven. De aannemer legt op 16 augustus en niet op 12 augustus, zoals eerst gepland, de nieuwe onderlaag asfalt aan in de volledige Stationsstraat. (foto)

De werken worden zo veel mogelijk uitgevoerd in twee delen om de hinder voor de aangelanden te beperken en lokaal verkeer mogelijk te houden. Deze werken gebeuren in de zomervakantie om de hinder voor de school te beperken. De werfzone blijft afgesloten voor doorgaand verkeer maar is voor bewoners afwisselend toegankelijk.

Nu maandag 23 augustus brengt de aannemer een speciale kleeflaag aan in de drie straten. Dit is nodig om het asfalt duurzaam aan het beton te hechten. Omdat dit een uiterst kleverig product is, mag de rijweg in geen geval betreden worden. Het product is namelijk niet te verwijderen van wielen, remblokken, fietsbanden of schoeisel. Aanvankelijk was voorzien om dit enkel te doen voor de Smidstraat/Neervelpsestraat. Door onvoorziene technische omstandigheden zal dit ook noodzakelijk zijn voor de Stationsstraat. Gezien hiervoor een speciaal voertuig nodig is, wordt dit werk in één keer uitgevoerd. Dat betekent dat het geheel de Neervelpsestraat – Smidstraat - Stationsstraat op 23 augustus zal afgesloten zijn. Het voetpad en de bermen zijn wel bewandelbaar.

Lees meer over