Wie wil een eigen project in de begroting laten inschrijven in Boutersem?

10 januari 2022 | 14u51 | Gepost door christian.henn…
Voorstel ontmoetingsplein Neervelp

De gemeente Boutersem wil inwoners in staat stellen een eigen begrotingsvoorstel te doen. Hiervoor wordt in het investeringsbudget jaarlijks 10 000 euro voorzien. Vorig jaar werden twee participatieprojecten weerhouden in Boutersem: nestkasten voor steenuilen en een echt ontmoetingsplein (foto Wietse) voor Neervelp. Voor het plein volstonden de toegekende 5000 euro niet.

De gemeenteraad zal de verschillende nieuwe voorstellen tegen elkaar afwegen. Voor de beoordeling gelden volgende criteria: het doel wordt precies omschreven en gemotiveerd, het voorstel toont aan in welke mate het ten gunste komt van het algemeen belang en deelbelangen overstijgt. De haalbaarheid op korte termijn wordt aangetoond door een concrete planning en een overzicht van concrete acties. Hierbij wordt rekening gehouden met de inzet van mensen, middelen en materialen.

Tot en met 8 februari 2022 heeft iedereen de tijd om een voorstel voor 2022 in te dienen, door te mailen naar secretariaat@boutersem.be of af te geven in het gemeentehuis of te bezorgen via de post aan Gemeente Boutersem, t.a.v. Secretariaat, Neervelpsestraat 11 3370 Boutersem, met de vermelding  ‘Voorstel participatief budget’

Info: https://www.boutersem.be/thema/2034/burgerparticipatie

Lees meer over