Werfzone in Vertrijk blijft afgesloten voor doorgaand verkeer tijdens bouwverlof

13 juli 2021 | 13u39 | Gepost door christian.henn…
Werfzone aan de Smidstraat
Plaatselijk verkeer kan na de werkuren en in het bouwverlof tot aan de deur in de Smidstraat en Neervelpsestraat in Vertrijk, maar dit is steeds op eigen risico en met aangepaste snelheid. Er zullen politiecontroles uitgevoerd worden. De doorgang vanuit het op -en afritten complex van de E40 zal versperd blijven.

Afgelopen week werd de Neervelpsestraat volledig afgesloten. Dit was nodig om het gieten van de boordstenen vlot en veilig te laten verlopen. Tijdens de voorbereiding werden de werken geregeld verstoord door automobilisten. Dit resulteerde helaas ook in beschadiging aan de pas uitgevoerde werken.   

Binnenkort start het bouwverlof.  “Gezien de staat van de weg, de nog geplande werken zoals het vervangen van betonplaten die moeten uitdrogen en de noodzaak om overlast voor omwonenden te vermijden bij doorgaand verkeer over een half-afgewerkt wegdek,  blijft het op dit ogenblik onverantwoord de weg open te stellen”, aldus het gemeentebestuur van Boutersem.

De huidige werfzone blijft afgesloten voor doorgaand verkeer, maar is toegankelijk voor bewoners. De huidige omleidingen blijven bijgevolg van kracht. Handelaars zijn ook nog steeds bereikbaar. De bewoners en bezoekers van handelaars kunnen ter plaatse geraken via de Kerkweg en de bestaande omleidingen.

Lees meer over