Vernieuwing openbare verlichting bij heraanleg Smidstraat in Boutersem

26 januari 2021 | 10u31 | Gepost door christian.henn…
Heraanleg Smidstraat
Op de jongste gemeenteraad in Boutersem is de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer. In deze samenwerkingsovereenkomst worden de stabiliteit en de trillingen van de Smidstraat aangepakt. Het gaat hier om een renovatie van de weg.

Ter voorbereiding van deze werken werd gecontroleerd of het mogelijk is om het nog aanwezige bovengronds elektriciteitsnet ondergronds te kunnen aanleggen naast de andere reeds aanwezigen nutsleidingen onder de stoep. Mits enkel plaatselijke beperkte ingrepen is het mogelijk om het elektriciteitsnet en openbare verlichting te vernieuwen.

De aanwezige betonnen palen kunnen vervangen worden door veel dunnere metalen verlichtingspalen en zo ontstaat er meer ruimte voor de aanleg van een nieuw voetpad. Deze werkzaamheden zijn begin maart ingepland en worden uitgevoerd in opdracht van Fluvius. Aansluitend zullen de wegenwerken van start gaan.

AWV zal ondertussen ook het kruispunt van de Stationsstraat met de Smidstraat heraanleggen. (foto)  De gewestweg zal de hoofdweg worden en voorrang krijgen. Zo wordt ook het sluipverkeer door het dorp van Vertrijk via de Kerkweg ontradend aangepakt. In de Neervelpsestraat zal het asfalt eveneens volledig vernieuwd worden.

Voor fietsers is er een voorstel van een alternatief tracé via de trage weg die parallel loopt met de Smidstraat. Er is nog een  dubbelrichting afgescheiden fietspad voorzien aan de zuidzijde van de Neervelpsestraat van de dorpskern van Neervelp tot aan de wegversmalling bij het binnenrijden van Neervelp, waar fietsers via een veilige oversteek op het alternatief tracé kunnen aansluiten.

Lees meer over