Verneem alles over werken in Kerkom op digitaal infomoment

16 juli 2021 | 10u57 | Gepost door christian.henn…
Reeds aangelegd in Malendriesstraat en Kerkomsesteenweg
Er werd in Kerkom, deelgemeente van Boutersem, al heel wat gewerkt aan de Kerkomsesteenweg en de Malendriesstraat (foto) Na het bouwverlof, vanaf de eerste week van augustus, starten de wegenis en rioleringswerken ‘verbindingsriolering Kerkomsesteenweg’. Aquafin nodigt uit op een online infomoment over de geplande werken in de Koppeleikenstraat, Kumtichsestraat en Kerkomsesteenweg, op dinsdag 10 augustus.

De werken situeren zich op de Kerkomsesteenweg, het gedeelte tussen het kruispunt Malendriesstraat-Kumtichsestraat en de grens met Binkom, op de Koppeleikenstraat, vanaf het kruispunt met de Kerkomsesteenweg tot halfweg de straat en een klein stukje van de Kumtichsestraat, vanaf het kruispunt van de Kerkomsesteenweg.

Gescheiden riolering

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 300 inwoners uit Kerkom dat nu nog rechtstreeks in de Eksterbeemdenbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren slaan Aquafin en Fluvius de handen in elkaar om een nieuw gescheiden rioleringsstelsel te bouwen. Het regenwater zal via buffergrachten naar de Eksterbeemdenbeek vloeien. Het vuilwater zal opgevangen worden in een nieuw pompstation naast de beek en dat zal het water richting de Kumtichsestraat verpompen. Vanaf daar loopt het richting de zuiveringsinstallatie van Vissenaken.

De gemeente Boutersem maakt van de gelegenheid gebruik om de weginfrastructuur opnieuw in te richten. Er komen in de Kerkomsesteenweg nieuwe fietspaden en een middeneiland om het doorgaand verkeer af te remmen. De bushaltes worden verhoogd en er gaan werken aan de nutleidingen uitgevoerd worden. Langs de Koppeleikenstraat en de Kerkomsesteenweg worden brede buffergrachten voorzien tegen wateroverlast.

Omleidingen

De werken gaan zoveel mogelijk gefaseerd uitgevoerd worden, maar de vermelde wegen zullen tijdelijke onderbroken moeten worden. Ook het kruispunt Kerkomsesteenweg met de Malendriesstraat zal moeten afgesloten worden hetgeen voor de bewoners van Kerkom grote omleidingen zal teweegbrengen. De werkzaamheden starten in de Koppeleikenstraat die vanaf begin augustus tot begin oktober afgesloten wordt.

Wie het digitale infomoment op dinsdag 10 augustus om 19.30 uur wil volgen schrijft zich in tot zondag 8 augustus. Inschrijving via het Contactcenter van Aquafin: 03 450 45 45, of contact@aquafin.be  met vermelding ‘Infosessie Boutersem’

Info:  https://www.boutersem.be/activiteitendetail/913/digitale-infoavond-verbindingsriolering-kerkomsesteenweg of https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren-waar-werken-we/21369-verbindingsriolering-kerkomsesteenweg

Lees meer over