Verkeer tussen Willebringen en Kumtich afgesloten: de brug gaat dicht

29 April 2021 | 14u36 | Gepost door christian.henn…
De brug blijft dicht tot einde augustus
De Willebringsestraat wordt van maandag 3 mei afgesloten vanaf het kruispunt met de Torenhofstraat richting Kumtich. Tot eind augustus zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn vanuit het centrum van Willebringen richting Kumtich. De brug over de E40 (foto) zal volledig afgesloten zijn.

De werken starten aan de brug over de E40 tussen Willebringen en Kumtich, waarbij de aannemer begint met het weghalen van het wegdek. Op 4 mei wordt gestart met de voorbereidende werken aan de riolering op de Willebringsestraat.  Enkel het rijvak aan de zijde van de woningen zal na het beuken van de betonnen rijbaan berijdbaar blijven. Op 10 mei starten de effectieve rioleringswerken. Vanaf deze datum zal de Willebringsestraat van nummer 127 tot nummer 145 niet toegankelijk zijn tussen de werkuren. Na de werkuren zullen de opritten zoveel mogelijk bereikbaar gemaakt worden.

Brug weer open in augustus

De werken behelzen de aanleg van een vrijliggend fietspad op de Willebringsestraat en de Tassinstraat, de aanleg van voetpaden op de Willebringsestraat, de renovatie van het brugdek over de E40 en HST-spoorlijn, de aanleg van gescheiden riolering op de Willebringsestraat, de renovatie van het wegdek in de Willebringsestraat en de heraanleg van het kruispunt Tassinstraat/Lindeveldstraat in Kumtich als verhoogd kruispunt

Tot eind augustus zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn vanuit het centrum van Willebringen richting Kumtich. De brug over de E40 zal volledig afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via Opvelp in de richting van de oprit E40. Lokaal verkeer richting centrum Boutersem blijft mogelijk tot begin augustus via Vertrijk. Vanaf eind augustus zal de brug over de E40 terug opengesteld worden en is er weer lokaal verkeer mogelijk via Kumtich richting Boutersem. Er zal naar gestreefd worden om de nodige werkzaamheden aan de brug zo vlot mogelijk te laten verlopen in de hoop dat deze in de maand augustus al opengesteld kan worden, gezien anders de bereikbaarheid van Boutersem centrum vanuit Willebringen met de wagen een zeer grote omleiding met zich zal meebrengen.

Lees meer over