Verbindingsweg in Boutersem wordt volledig vernieuwd, dat zal voor enige hinder zorgen

18 mei 2022 | 12u05 | Gepost door christian.henn…
De Verbindingsweg in Honsem

De Verbindingsweg in Honsem-Willebringen, deelgemeente van Boutersem, wordt in het kader van de ruilverkaveling opnieuw aangelegd. De twee betonnen rijvakken worden opgebroken en vervangen door één centraal gelegen betonnen rijstrook. Er komt ook een bufferbekken. De gemeente organiseert hier een infomarkt over op dinsdag 24 mei.

Die nieuwe weg wordt tussen de Willebringsestraat en de silo’s aan weerszijden van de weg verbreed met een strook van grasdallen in beton. Hiermee is er voldoende ruimte voor landbouwvoertuigen. Aan weerszijden van de weg wordt een gracht voorzien. De as van de Geestelijkenhoek, waar een nieuwbouwverkaveling aangelegd is, wordt verplaatst.

Ten noorden van de nieuwe aantakking wordt een bufferbekken aangelegd. Dat moet wateroverlast in de Doornstraat vermijden. De bomen aan de westzijde van de Verbindingsweg worden gerooid en er worden nieuwe bomen aangeplant.

De gemeente Boutersem organiseert samen met de Ruilverkaveling Willebringen op dinsdag 24 mei in de kerk van Willebringen een informatiemarkt. De informatiemarkt is doorlopend toegankelijk van 19 u tot en met 20 u.

Info: omgeving@boutersem.be

Lees meer over