Sluipweg wordt afgesloten met betonblokken in Vertrijk

De paaltjes worden vernield aan de tractorsluizen
De gemeente Boutersem ziet zich genoodzaakt de wegelverbinding tussen de Neervelpsestraat en de Redingenstraat met betonblokken af te sluiten voor alle verkeer, behalve fietsers. Politiecontrole en tractorsluizen bleken niet opgewassen tegen het sluipverkeer. Het sluipverkeer tracht langs daar de E40 te bereiken.

De tractorsluizen werden meermaals gevandaliseerd (foto) en dit met steeds zwaarder materiaal.  De gemeente ontving een dringend advies van de politie om de wegel met betonblokken af te zetten, zodat enkel fietsers deze nog kunnen gebruiken. 

“Dit wordt een ontoelaatbaar kat-en-muis spel waarbij steeds zwaarder materiaal wordt gebruikt om tractorsluizen te verwijderen.  De politie heeft reeds meermaals sluipverkeer bekeurd maar de politie kan hier niet de hele tijd staan.  Het gaat niet over af-en-toe een auto maar over doorgaand verkeer dat deze wegel gebruikt en de verbodsbepalingen negeert.  Deze wegel is niet geschikt voor autoverkeer en het sluipverkeer brengt fietsers in gevaar.  Bij een dergelijke maatregel zijn er enkel verliezers.  We kunnen ons nu niet enkel aan klachten van landbouwers  verwachten, maar ook van dorpsbewoners omdat er meer tractorverkeer in de dorpsstraten is.”, aldus burgemeester Chris Vervliet (CD&V), die zich genoodzaakt zag met een besluit bij hoogdringendheid het versperren van de wegel op te leggen.  

De gemeente doet ook een dringende oproepen naar automobilisten om de  beperking ‘plaatselijk verkeer’ langs de Smidstraat te respecteren.  Er komen klachten dat automobilisten de verbodsbepalingen negeren en zo de veiligheid van de arbeiders op de werf in gevaar brengen.    

Lees meer over