Schepen Maarten Devroye (N-VA) van Boutersem: “We gaan de landbouwwegen niet openzetten voor verkeer "

20 oktober 2021 | 17u50 | Gepost door christian.henn…
Kruispunt in Kerkom
Het gemeentebestuur van Boutersem ontvangt door de openbare werken in de gemeente tegengestelde vragen: enerzijds vragen automobilisten om bij omleidingen landbouwwegen op te zetten, anderen vragen dan weer om het autoverkeer uit landbouwwegen te weren. “Wij gaan geen landbouwwegen openen, die zijn daar niet voor gemaakt”, zegt schepen Maarten Devroye, schepen voor Mobiliteit. ”Nog even geduld en alles is opgelost”.

De grote werken die in Boutersem aan de gang zijn, zijn  de afsluiting van de doortocht van de Leuvensesteenweg naar de E40 door de werken aan het kruispunt Smidstraat – Stationsstraat. Een tweede knelpunt zijn de werken in Kerkom aan het kruispunt van de Kerkomsesteenweg met de Kumtichsestraat en  Malendriesstraat. (foto)

“Nog even geduld, rond 15 november zijn de werken aan het kruispunt Smidstraat-Stationsstraat gedaan, en het kruispunt in Kerkom zou al de eerste week van november klaar zijn. We gaan zeker geen landbouwwegen openen, omdat die daar niet voor gemaakt zijn en voertuigen elkaar niet kunnen kruisen. We hebben sluipverkeer geconstateerd waarbij auto’s zelfs over het veld tractorsluizen proberen te omzeilen. In Kerkom vroeg men om de weg door de Kerkstraat tot aan de Boerenzaal te openen, maar dat is ook een landbouwweg. Er is wel een stuk van de Kerkstraat open, met een 30 kilometer per uur beperking. Daar is het plaatselijk verkeer opgeheven. Landbouwwegen zijn er voor landbouwvoertuigen, fietsers, wandelaars , trage weggebruikers dus. Veiligheid primeert”, besluit de schepen

Lees meer over