Sara Cauwenberghs van de jeugdband en harmonie uit Boutersem haalt diploma van dirigent in Tiense Manège

20 september 2021 | 12u53 | Gepost door christian.henn…
Sara dirigeert
De ART-academie organiseerde in de Manège in Tienen een concert met de K. Harmonie Vrijheid en Onafhankelijkheid uit Boutersem met Sara Cauwenberghs (foto Jeugdband Boutersem) als dirigent. Zo behaalde ze meteen haar diploma ‘instrumentale directie’.

De reden van dit examenconcert is dat leerlingen van de ART-academie voortaan het vak ‘groepsmusiceren’, mogen volgen in een jeugdband in plaats van in de school. Daarvoor moet de dirigent van de jeugdband gediplomeerd zijn. Alles in orde nu, want Sara behaalde met glans haar diploma.

“Wij hebben een concert hebben gebracht een examen waardig. Gedreven, met passie, vrolijk, stress-loos, vol dynamiek en afwisseling. Dank zij de passie van Sara die ons zo ver heeft gebracht en dat verdient zeker een dikke merci, maar zeker een pluim voor iedereen. Op 17 oktober hebben we nog ons aperitiefconcert gevolgd door onze "Family-day" Dus een familiedag voor onze leuke "kids" van het instaporkest en de bengels van de Harmonie.  Sara proficiat met je diploma, het was een top voormiddag”, aldus Harry Cartois, voorzitter van de Jeugdband en KH Vrijheid & Onafhankelijkheid uit Boutersem.

Lees meer over