Robotjeep met namen van kinderen uit Boutersem landt veilig op Mars

De landing van de Robot op Mars
Niet alleen bij de NASA slaakte men gisterenavond om 21.55 uur, of tenminste 7 minuten later, een zucht van opluchting. Ook in het gemeentehuis van Boutersem (foto) werd deze landing met bijzondere aandacht gevolgd.

De Perseverance had er al een reis van 471 miljoen kilometer opzitten en werd gelanceerd op 30 juli 2020 van op Cape Canaveral. Na de landing waren er 7 gruwelminuten, vooraleer men wist of het tuig veilig geland was, zolang duurt de verbinding Mars-Aarde.

Burgemeester Chris Vervliet uit Boutersem volgde samen met Joren Motte en Calixte Lissens, allebei 13 jaar, de landing van in het gemeentehuis van Boutersem. Dit omdat hun namen, samen met die van heel wat andere Boutersemse jongeren, aan boord waren..

“Toen de missie naar Mars zou vertrekken kon men namen doorgeven van aardbewoners om mee te vliegen. Ik was op de hoogte van de oproep van de NASA. Het was juist de proclamatie van de zesdejaars in de lagere scholen van Boutersem, bij afsluiting van het schooljaar 2018-2019. Ik vond het een fijne verrassing om aan die scholieren te kunnen melden dat hun namen mee naar Mars zouden vliegen. In totaal zijn zo nu een 100-tal namen van Boutersemse jongeren op Mars. Uiteraard kon ik er niet aan weerstaan en staat mijn naam er ook bij”, aldus burgemeester Chris Vervliet.

Lees meer over