Renée blaast 100 kaarsjes uit in Het Vondelhof in Roosbeek

20 oktober 2021 | 16u33 | Gepost door christian.henn…
100 jaar in Roosbeek
Op 19 oktober 1921 werd Renée Voets geboren in Sint-Genesius Rode. Ze vierde haar 100ste verjaardag in wzc Het Vondelhof in Roosbeek. Het gemeentebestuur met schepen Bart Dusart kwam ter plaatse om haar te feliciteren.

Renée Voets is gehuwd geweest met Vaclav Duska en samen hadden ze één zoon: Jean-Pierre. Haar man en haar zoon zijn inmiddels overleden. Renée heeft altijd gewerkt bij de gemeente Vorst in het zwembad, een job die ze altijd graag heeft gedaan. Ze heeft een kleindochter Nathalie en twee achterkleinkinderen Thibault en Charlotte, waar Renée veel van houdt.

Renée hoort wel niet zo goed meer en haar zicht is achteruit gegaan, maar mentaal is ze nog opperbest en weet ze nog alles, met precieze data erbij. “Ik ben in het Vondelhof gekomen op 13 april 2018 “, weet ze. “Ik ben hier gekomen om dicht bij mijn kleindochter Nathalie te zijn die in Bevekom woont”. Ze las altijd de krant maar omdat haar ogen niet meer zo goed zijn werd haar abonnement opgezegd: op 15 december 2020, zo weet ze exact. Renée is christelijk opgevoed en houdt er nog aan wekelijks naar de mis te gaan.

Lees meer over