Ratten en muizen in je buurt: verwittig de rattenvanger van Boutersem

10 januari 2022 | 14u20 | Gepost door christian.henn…
Bart Dusart en rattenvanger Reynders

Tref je ratten aan op je eigen domein aan dan moet je als particulier de nodige maatregelen nemen. Sinds kort kan men beroep doen op de rattenvanger van Boutersem: Mark Reynders. Inwoners die overlast hebben, kunnen dit melden via het meldingsformulier van de gemeente.

Na melding komt de rattenvanger ter plaatse om het probleem op te lossen. Zijn werkdomein strekt zich uit langs waterlopen, maar ook in en rond woningen of gebouwen. Schepen voor Landbouw Bart Dusart (CD&V) hier op de foto met de rattenvanger: “Ik ben verheugd dat de rattenplaag in Boutersem duurzaam wordt aangepakt door de gemeente. Dat is nodig om deze plaag in te dijken.”

Inwoners kunnen zelf ook heel wat maatregelen treffen om ratten en ander ongedierte te vermijden. Mensen hebben soms te veel voedsel liggen, als kippenvoer, vogelvoer,  hondenvoer, paardenvoer, maar ook composthopen en compostbakken zijn plekken waar ratten graag komen. Als er dan een houtstapel, tuinhuis of andere faciliteiten zijn kunnen ze rustig wonen en eten. Preventie is dus erg belangrijk.
 

Ratten zitten meestal goed verborgen. Vaak tref je eerst hun sporen aan, dan pas ga je ze ook horen of zien. Om te weten op wat te letten, raadpleeg de website van de gemeente Boutersem. Ratten kunnen schade aanrichten, zeker als mensen of dieren ziek worden. Laat geen eten rondslingeren en voorkom afvalbergen rond je huis. Bewaar voedsel voor dieren in garage, schuur of tuinberging in afsluitbare bakken, ruim ook afgevallen fruit en noten op dat op de grond gevallen is.

Info:  https://www.boutersem.be/product/238/rattenbestrijding

Lees meer over