Ondanks opening terras in Boutersem blijft Adaim aan de slag in het vaccinatiecentrum

6 mei 2021 | 13u53 | Gepost door christian.henn…
Adaim aan het werk in het callcenter
Adaim Van Oeyen (26j) uit Boutersem ziet na lange tijd zaterdag het terras van zijn café De Pomp of liever De Bubbel, weer opengaan. Werk genoeg voor deze jonge ondernemer, maar toch blijft hij aan het werk in het vaccinatiecentrum van Tienen, en dit zeker tot in september.

De cafébaas is gekend in Boutersem, want in normale tijden runt hij er twee cafés: De Pomp en Time Out, cafetaria van de sporthal. Omdat zijn zaken al lang gesloten waren door corona, ging hij als vrijwilliger werken in het H. Hartziekenhuis in Tienen. Via het ziekenhuis ging hij aan de slag in het callcenter (foto) van het vaccinatiecentrum van Tienen, met een contract. Dat callcenter bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw aan de Goossensvest, waar iedereen op het gelijkvloers een prik krijgt.

“Ik heb daar een kans gekregen en ik wil die mensen niet in de steek laten. Ik ben verantwoordelijk voor het callcenter. Er zal hier in Tienen werk genoeg zijn, want we gaan het vaccinatietempo opdrijven. We gaan daar naar 5 dagen per week, maar alles blijft uiteraard afhankelijk van de levering van vaccins”, vertelt Adaim.

Hoop op lange zomer

Toch is hij blij dat het terras van zijn café weer open kan. De Time Out blijft voorlopig gesloten. “Er is wel een terras aan de sporthal, maar de sporthal zelf is nog niet volop in gebruik. Dat zal dus niet rendabel zijn”, zegt Adaim. . Maar café De Pomp, dat omgedoopt werd tot café De Bubbel opent wel de terrassen. “Ik reken wel op mijn personeel om de zaak te runnen als ik in het callcenter actief ben. In De Bubbel hebben we achteraan een groot terras en een kleiner aan de voorzijde. Ik heb van de gemeente de toelating gekregen om op het plein voor de deur enkele parkeerplaatsen in te nemen voor extra plaatsen.”

 Adaim Van Oeyen maakte van de eerste lockdown gebruik om zijn zaken grondig op te frissen, maar in het najaar vorig jaar sloeg de verveling toe. “Je kan niet steeds poetsen. Dus ging ik als vrijwilliger aan de slag bij het H. Hartziekenhuis, maar in december kreeg ik een halftijds contract aangeboden, zodat ik de steun voor mijn zaken niet zou verliezen. Zo werk ik nu in het vaccinatiecentrum en ik hoop dat tegen dat ik daar vertrek de crisis voorbij is. Uiteraard hoop ik op een lange zonnige zomer voor de terrassen, dat de mensen zich laten vaccineren zodat we snel uit deze crisis raken, en vooral dat we over enkele weken niet weer opnieuw moeten sluiten”, besluit Adaim.

Lees meer over