Nieuw informatiemoment over dierenasiel in Honsem

23 juni 2021 | 15u05 | Gepost door christian.henn…
De alleenstaande hoeve in Honsem
Het dierenasiel van Tienen heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor het inrichtingen van een asiel voor 25 honden en 90 katten in een leegstaande hoeve (foto) in de Doornstraat in Willebringen, in het gehucht Honsem. De gemeente Boutersem organiseert hiervoor een extra informatiemoment.

De aanvraag  voor het asiel leidde tot veel protest bij omwonenden. Het asiel heeft daarom beslist de aanvraag te wijzigen. Hiervoor wordt er opnieuw een openbaar onderzoek georganiseerd. Dit loopt tot en met 10 juli 2021.

De gemeente wil geïnteresseerden bijkomend informeren en organiseert hiervoor een informatiemoment. Net zoals bij de eerste aanvraag, biedt de gemeente omwonenden en geïnteresseerden de kans om vragen te stellen. De dienst omgeving zal de gewijzigde aanvraag toelichten en vragen beantwoorden, op zaterdag 26 juni van 14 tot 16 uur in het buurthuis van Willebringen. Omwille van de uitzonderlijke toestand als gevolg van de corona pandemie wordt de toelichting gegeven in kleine groepjes. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Reserveren is niet nodig.

Info: omgeving@boutersem.be , 016 77 10 50, https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek . Informatie over het indienen van bezwaarschriften  via https://omgevingsloketvlaanderen.be/openbare-onderzoeken

Lees meer over