Mobiele beweegbank aan de Sport’o’droom in Boutersem

Bewegen aan sport o droom
De eerste beweegbank in Boutersem werd geleverd aan de Sport’o’droom op de site Eyckeveld. De technische dienst en sportfunctionaris Erwin Van Den Bergh brachten alles perfect in gereedheid en zo kon de beweegbank geplaatst worden. Maar weldra gaat die rondreizen.

De beweegbank is een alles-in-één-toestel, een meerpersoons zitbank met zes afzonderlijke oefenstations die een uitgebreide matrix geven aan tal van lichaamsbewegingen. “De beweegbank is een zeer laagdrempelige manier om te bewegen voor jongeren en ouderen. De oefeningen kunnen aangepast worden naar het niveau van de gebruiker”, licht schepen van sport Maarten Devroye toe, “Je kan de oefening alleen of in groep doen. Zo is er een gratis app die kan dienen als virtuele coach en motivator maar er is ook een infobord bij die je laat zien hoe bepaalde oefeningen kunnen uitgevoerd worden op de bank.”

De beweegbank staat nu opgesteld op de sportsite langs de Kerkomsesteenweg om deze aan het grote publiek voor te stellen maar de gemeente heeft gekozen voor de mobiele versie van de bank. “Zo kunnen we de bank op verschillende locaties opstellen. Bovendien zal die bank gekoppeld worden aan de reeds bestaande beweegroute langsheen de Finse piste.” aldus Schepen Maarten Devroye (N-VA).

Lees meer over