Maak kennis met het patrimonium van de Sint-Annakerk van Roosbeek

12 April 2021 | 10u09 | Gepost door christian.henn…
Kunstschatten in Roosbeek
Tijdens het Pinksterweekend van 23 en 24 mei kan eenieder kennis maken met het waardevolle patrimonium van de Sint-Annakerk aan de Lubbeeksestraat in Roosbeek, met in achtneming van de dan van kracht zijnde coronamaatregelen .

In de kerk worden alle kerkschatten van de parochiekerk uitgestald. Het kerkteam wil graag de mening van de bevolking over de toekomst van dit kunstpatrimonium. Wie nog oude foto’s, flyers, affiches of filmpjes van de kerk, van processies, kermissen of andere feesten of andere informatie over het parochiale leven in Roosbeek heeft, is zeker welkom op het participatiemoment dat in de maand mei wordt georganiseerd. Daar kan alles ter plaatse ingescand worden.

Wie niet aanwezig kan zijn, maar beschikt over informatie mag deze aan het kerkteam van Roosbeek bezorgen. Op zondag 23 mei en maandag 24 mei zal de kerk alleszins vanaf 11 uur geopend zijn. Info: 0475 85 77 47 of d.vandenhoeck@skynet.be . Indien de coronamaatregelen het participatiemoment onverhoopt nog niet toelaten tijdens het Pinksterweekend, dan zal er een alternatief gemeld worden.

De bestemming van de kerk van Roosbeek ligt al een tijdje vast: naast een multifunctionele functie ook een museale functie voor de ganse bevolking van Boutersem. Het is de bedoeling de waardevolle roerende goederen uit de vijf kerken van Boutersem die sluiten in Roosbeek te bewaren

Info: https://www.boutersem.be/product/2086/religieus-erfgoed-in-onze-kerken

Lees meer over