Isapops beschildert glasbollen aan de Valkenberg in Roosbeek: site pimpen om sluikstorten tegen te gaan

25 oktober 2021 | 21u51 | Gepost door christian.henn…
Isapops aan glasbol
De glasbollen van de Valkenberg in Boutersem krijgen wat extra kleur en poppy fun vibes in het kader van #mooimakers. Een ludieke en artistieke actie van EcoWerf en de gemeente Boutersem om het sluikstorten helpen tegen te gaan. Hiervoor werd een beroep gedaan op kunstenares Isapops.

Isabelle De Beul, alias Isapops uit Roosbeek is in bijberoep artiest, schilder en fotografe. Zij werd in Boutersem uitgekozen voor het project rond de glasbollen uit 3 kandidaturen. Ze startte al met de tekening  en primerlaag op een witte en groene glasbol. (foto)

“In totaal moet ik twee witte en twee groene glasbollen aanpakken. Die liggen vlak bij mij thuis in Roosbeek. De gemeente en Ecowerf gaven samen deze site op omdat er veel aan sluikstorten gedaan wordt. Het gaat om een pilootproject met lokale artiesten om glasbollen te beschilderen, in de hoop dat zo het sluikstorten afneemt. Hier in Roosbeek ben ik er dit weekend aan begonnen en het moet klaar zijn tegen 12 november”, aldus Isapops.

“Het is een meevaller dat het om een project rond bollen gaat. Iedereen weet dat ik als artieste iets met bollen heb. Zo staan er bollen op mijn auto en bril, dat is mijn imago geworden. In principe gaat het alleen om een project van vier glasbollen in Boutersem voor mij, maar als er nog meer in Boutersem moeten beschilderd worden zal ik het graag doen, ook elders trouwens. Ik weet dat er op andere locaties nog dergelijke projecten lopen”, aldus Isapops.

Dit project kwam er dankzij de hulp van de Technische Dienst van Boutersem, schepen Bart Dusart en Jolien Stuyven.

Lees meer over