In Roosbeek zal de Sint-Annakerk een maand lang bruisen van activiteiten

31 augustus 2021 | 11u38 | Gepost door christian.henn…
De kerk van Roosbeek
De projectgroep HANNAH ACTEUM heeft zopas het pop-up programma van 24 september tot 24 oktober bekend gemaakt. Dit dus als officiële start van de herbestemde Sint-Annakerk, die niet alleen het religieus erfgoed van de kerken van Boutersem zal bewaren, maar ook een multifunctionele rol zal spelen.

Zo start het pop-up programma met de tentoonstelling ‘Met zeven aan tafel’. Sint-Anna, patroonheilige van Roosbeek, nodigt de patroonheiligen uit de zes andere, voormalige, parochies van Boutersem uit. Elke parochie zal haar aanwezigheid onderstrepen met een aantal opmerkelijke voorwerpen en bijhorende verhalen, van 25 september tot 3 oktober.

Verder zal er op zondag 10 en 17 oktober een musical workshop georganiseerd worden voor de lagere schoolkinderen, met op het einde van de dag een toonmoment voor familie en sympathisanten. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van musicalcompagnie MYTHE uit Leuven.

Lezingen

In de nacht van de duisternis, op zaterdag 9 oktober, organiseert de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde, Capella uit Hoegaarden, een ‘kijken naar sterren’ activiteit. Ook lezingen maken deel uit van dit gevarieerd programma. In samenwerking met de bibliotheek Boutersem, zal de heer Jan Caeyers, internationaal beschouwd als een van de grootste kenners en specialisten, op 13 oktober komen spreken over ‘Beethoven’. Een lezing over ‘Kerkklokken in Groot-Boutersem’ op 20 oktober wordt door de heren Jef Teugels en Werner Wouters verzorgd, dit op initiatief van Velpeleven, de heemkundige kring van Boutersem.

Lees verder onder de affiche

De affiche Hannah Acteum

Concerten

Natuurlijk zullen ook concerten niet ontbreken. Het eerste concert, op vrijdag 8 oktober, in samenwerking met de Tiense Orgel Kring, brengt Duitse barokmuziek afgewisseld met Weense kamermuziek en dit door het ensemble Kapellmeister . Om de maand en de pop-up af te sluiten, op zaterdag 23 oktober vanaf 17 uur, zijn de ‘Occajunals’ “van de partij met vlotte, volkse en meeslepende cajun muziek.

Als orgelpunt worden op 23 oktober, van 14 tot 17 uur de kerkschatten van Roosbeek getoond. Dé kerkschatten, het religieus erfgoed, dat, na een heel parcours van inventarisatie, beoordeling en waardering doorlopen te hebben, uiteindelijk zal bewaard blijven in deze herbestemde Sint-Annakerk, HANNAH ACTEUM.

Info: www.hannah-acteum.be

Lees meer over