Herdenk de Slag bij Boutersem in een gedicht

4 maart 2021 | 10u07 | Gepost door christian.henn…
De Slag bij Boutersem in gedicht
Boutersem is op zoek naar haar eerste dorpsdichter. Hiervoor moeten drie gedichten binnengestuurd worden, waarbij één met het opgelegde thema ‘ Herdenking 190 jaar Slag bij Boutersem’

De gemeente wil voor het eerst een eigen dorpsdichter aanstellen. Wie  in Boutersem woont of een duidelijk aantoonbare band heeft met de gemeente, mag vanaf de leeftijd van 16 jaar meedoen. Wie deze uitdaging wil aangaan kruipt best in zijn pen en stuur voor 30 juni drie gedichten: één gedicht met als thema ‘Herdenking 190 jaar Slag bij Boutersem’ en twee gedichten over een zelf gekozen onderwerp.

De slag bij Boutersem was een episode uit de Tiendaagse Veldtocht waarbij het Nederlandse leger probeerde de Belgische onafhankelijk teniet te doen en ons land aanviel. Op 11 augustus 1831 slaagde het Belgisch leger erin de voorhoede van het Nederlandse leger in Boutersem op te vangen en terug te drijven tot Kumtich.

De naam van de eerste Boutersemse dorpsdichter zal worden bekendgemaakt op 12 augustus 2021 tijdens de herdenking van de Slag bij Boutersem en daar zal de dichter zijn/haar themagedicht voordragen.

Info: https://www.boutersem.be/download.ashx?id=19440

Lees meer over