Dorpsdichter Hanne Van Schoubroek zal ook poëtische kijk geven op 750 jaar Kwabeek

Bij de aanstelling
De nieuwe ‘Dorpsdichter bij de Velpe’ Hanne Vanschoubroek werd onlangs aangesteld bij de opening van het 12de Liniehof, bij gelegenheid van de herdenking van 190 jaar Slag bij Boutersem. Bij elk belangrijk evenement in de gemeente Boutersem zal beroep gedaan worden op haar poëtische kijk.

Bart Dusart schepen van Cultuur  (CD&V) reageert enthousiast op de aanstelling van Hanne Vanschoubroek. “Een dorpsdichter verbindt mensen via woorden en gedichten en plaatst Boutersem op poëtische wijze in de kijker. Zo zal de dorpsdichter de volgende twee jaar bij elk belangrijk evenement in Boutersem gevraagd worden om een poëtische visie te geven, dus een gedicht te schrijven. Dit zal zeker al gebeurden bij de viering van 750 jaar domein Kwabeek op 25 en 26 september”, aldus de schepen.

Hanne werd verkozen door een jury die de verschillende weerhouden kandidaturen anoniem voorlegde aan het college dat uiteindelijk besliste over de winnaar.

Hanne Vanschoubroek, de dorpsdichter is geboren en getogen in Vertrijk, maar woont nu in Roosbeek.  Ze is interieurvormgever en  begeleidt mensen met maatmeubilair van a tot z., dus creatief van kop tot teen. Ze heeft groene vingers en bloemen maken haar blij. Bovendien verdiept ze zich steeds vaker in sport en gezonde voeding. Vanaf nu is ze ook dorpsdichter van Boutersem. Via de poëtische kracht van woorden en gedichten zal ze de sterke punten van Boutersem in de kijker plaatsen.

“Mensen verbinden, hen met een frisse blik laten kijken naar hun onmiddellijke omgeving en hen amuseren met spitse, pakkende of lichtvoetige taal, dat is de taak van een dorpsdichter”, aldus Hanne.

750 jaar Kwabeek

Lees meer over