Boutersem in Vlaanderen bij top van ontharding en vergroening: er komt nog een dorpspark bij

20 mei 2022 | 13u45 | Gepost door christian.henn…
Schepen voor RO Janina Vandebroeck

Uit 39 gemeenten in Vlaanderen is Boutersem geselecteerd als één van de meest ambitieuze gemeenten op gebied van onthardings- en vergroeningsbeleid in de bebouwde kom. Boutersem is één van de zes kandidaten waarvan het project als ‘sterk’ is beoordeeld door de jury.

Dat betekent dat we middelen krijgen, en zelf gaan investeren, in o.a. een mooi nieuw dorpspark aan de kleine Vondelbeek waar inwoners kunnen wandelen, rusten en hun kinderen laten spelen. We zorgen eveneens voor bijkomende veilige en ontspannende verbindingen tussen de faciliteiten Leuvensesteenweg en de sites van het station, school de Notelaar en de assistentiewoningen Keyseryk”, zegt een fiere schepen voor Ruimtelijke Ordening Janina Vandebroeck. (Open VLD)

“Ik wil de experts van onze administratie bedanken. We staan tussen andere grote laureaten zoals stad Antwerpen en hebben een beter project ingediend dan steden zoals Brugge en Kortrijk die niet werden weerhouden.”

 Het officiële startmoment van de groenblauwe dooraderingsprojecten in Boutersem is 1 juli. In de nazomer gaat de gemeente dit project verder en veel gedetailleerder toelichten aan het brede publiek.

Lees meer over