Bomen worden gekapt in Boutersem

12 januari 2021 | 11u00 | Gepost door christian.henn…
Bomen kappen uit veiligheid
Recent werden in het speeltuintje in de Dorpsstraat, aan de scoutslokalen bomen gekapt, waarvan vele ziek waren. Bomen kappen doet men niet zomaar. Soms moeten bomen gekapt worden voor de veiligheid, of gewoon omdat ze kaprijp zijn.

De bomen aan de scoutslokalen waren ziek. De kaprijpe canada had veel droge takken en vormde een gevaar. De gekapte stammen blijven liggen als speelparcours voor de kinderen. (foto Fadi Awad).  Er komt ook nog een bloemenweide.

De populieren aan de loods op de Kerkomsesteenweg zijn eveneens kaprijp. Ze worden uit veiligheid gekapt, want ze verliezen veel takken. In de plaats komt er een gemengde haag die werd aangekocht via de actie ‘Behaag je tuin’. In het domein van Kwabeek moeten omwille van de veiligheid nog bomen gekapt worden.

In de Willebringsestraat hebben de essen een schimmelziekte. De geïnfecteerde bomen worden gekapt, de andere worden opgevolgd. He bosje achter de tennisterreinen op de Kerkomsesteenweg zal worden uitgedund, om meer ruimte te geven aan andere bomen. Het Agentschap Natuur en Bos heeft de bomen reeds gemerkt.

In het bomencharter dat Boutersem ondertekende wordt ernaar gestreefd tegen 2025 op he grondgebied 2000 nieuwe bomen te planten.

Lees meer over