Artiest gezocht om glasbollen op te fleuren in Boutersem

glasbollen in Boutersem
Nog tot 10 september kan elke artistieke geest die de glasbollen van Boutersem wil opfleuren zich aanmelden. In Boutersem gaat het om de glasbolsite aan de Oude Baan – Valkenberg.

De glasbol-artiest kan uiteraard rekenen op ondersteuning vanuit EcoWerf en de gemeente.  In het werkingsgebied van EcoWerf staan er zo’n 713 glasbollen op 253 bovengrondse glasbolsites. Ondanks alle inspanningen van burgers, lokale besturen en EcoWerf, blijven de glasbollen vaak een verzamelplaats voor zwerfvuil en sluikstort.

Ook de glasbolsite aan Oudebaan/Valkenberg in Boutersem ligt er vaak niet zo netjes bij en daarom wil de gemeente Boutersem deze site opfleuren. Er wordt gezocht naar creatievelingen  zoals graffiti-artiesten, schilders, dichters, ... die deze uitdaging aandurven. 

De opfleuring kan gebeuren op vrijwillige basis of op factuur. De kandidaat moet dus een officiële kunstenaar zijn om een financiële vergoeding te kunnen ontvangen. Ecowerf voorziet een gezamenlijk infomoment voor concrete afspraken, eind september. Alle materiaalkosten binnen een vooraf bepaald budget worden terugbetaald, indien gestaafd met een factuur. De opfleuring gebeurt op een vooraf afgesproken datum, in de maand oktober.

Kandidaturen bij Ecowerf, via afvalpreventie@ecowerf.be  of 016 28 43 43

Lees meer over