Actie met Magere Hein aan kruispunt Stationstraat-Smidstraat in Vertrijk

12 mei 2021 | 15u49 | Gepost door christian.henn…
Magere Hein kaart de moeilijke oversteek voor fietsers aan
Aan het kruispunt van de Stationstraat en de Smidstraat in Vertrijk werd de actie ‘Maaimijniet’ gevoerd, met een knipoog naar de gazonactie. Het was de bedoeling met een Magere Hein op kop de gevaarlijke oversteek voor fietsers aan te kaarten als de weg naar de E40 heraangelegd is. “Dit kruispunt gaat gevaarlijker worden”, zeggen de actievoerders. “Er komt nog overleg met AWV, maar of het kruispunt gevaarlijker wordt is niet zeker”, aldus de reactie van N-VA-schepen Maarten Devroye.

De zaak werd o.a. aangekaart door Groen-fractieleider Jos Thijs: “Let wel deze actie kwam niet van, Groen, maar was een burgerinitiatief. Burgers die zich ondeugend noemen. Het was al sowieso een gevaarlijke weg voor fietsers richting E40 langs Smidstraat en Neervelpsestraat. De weg was in slechte staat en het is een goede zaak dat die gemaakt wordt. Maar aan het kruispunt wijzigen de voorrangsregels. Daarom hebben wij er ook op de gemeenteraad tegengestemd. De actie is er gekomen na de digitale infosessie georganiseerd door de gemeente. Sommige bewoners waren geschrokken, vooral omdat daar veel fietsers voorbij komen, o.a. richting school in Meldert”.

“Agentschap Wegen en Verkeer gaat inderdaad vanaf 17 mei de weg heraanleggen. Er komen stabilisatiewerken om de trillingen tegen te gaan. We hebben de voorrang aan het kruispunt Stationsstraat-Smidstraat veranderd om een vlottere doorgang van het verkeer naar de E40 te krijgen. Het wordt iets moeilijker voor fietsers om het kruispunt over te steken. Ze zullen moeten stoppen. Maar daarom wordt het niet gevaarlijker”.

“Er is een plan om een trage weg tot fietsweg uit te bouwen, parallel aan Smidstraat en Neervelpsestraat. We hopen daar op 17 juni toestemming voor te krijgen. Er komt bij de start van de werken aan de straat op 17 mei nog overleg met AWV. Misschien komen er nog extra maatregelen”, aldus schepen Maarten Devroye.

Lees meer over