Twee nieuwe loopomlopen in Bekkevoort

Loopomloop Bekkevoort
De gemeente Bekkevoort en Sport Vlaanderen openden zaterdag 8 mei twee nieuwe loopomlopen in deelgemeente Molenbeek-Wersbeek. Schepen van Sport Raf Vanmeensel (Ons Dorp) liep samen met de anderen de omlopen in.

Loopomloop Molenbeek-Wersbeek telt twee bewegwijzerde routes die bestaan uit aaneengesloten lussen. Beide parcours starten op de parking van de pastorij langs de Halensebaan in de deelgemeente.

De ene lus is 5,5 km. lang, de andere 9,5 km. "Hiermee zijn er nu in de provincie Vlaams-Brabant al 25 omlopen, goed voor zo'n 350 km. Twee op de drie Vlamingen sport meermaals per week en de solosporten zijn het populairst, in het bijzonder wandelen, lopen en fietsen. Vandaar dat we veel belang hechten aan dergelijke loopomlopen. Om de 500 meter staat er een wegwijzer zodat je jouw gekozen parcours perfect kan volgen", zegt Nico Motton van Sport Vlaanderen die, samen met de dienst Vrije Tijd van de gemeente, de parcours creëerden.

Lees verder onder de foto. 

Loopomloop Bekkevoort

Ook schepen van Sport en Ontspanning Raf Vanmeensel is opgetogen met het initiatief. "We proberen dit ook in de andere deelgemeenten te realiseren, je moet natuurlijk wel voldoende onverharde wegen hebben om een parcours te kunnen uittekenen."

Samen met Motton onthulde de schepen, in aanwezigheid van burgemeester Hans Vandenberg (links op bovenstaande foto) die zelf met de fiets kwam en enkele andere schepenen, het startpunt op de parking en liep hij vervolgens, met enkele anderen, de omloop in (cf. video). Alle deelnemers kregen achteraf een meeneemreceptie aangeboden, dat wil zeggen een zakje met daarin 2 drankjes, een appel en een snack.

In het Hageland zijn er ook loopomlopen in Diest en Glabbeek. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over