Pieter Devos uit Bekkevoort zorgt mee voor bronzen medaille jumping

7 augustus 2021 | 18u08 | Gepost door redobra@telenet.be
België wint landenwedstrijd jumping
Pieter Devos, die in laatste instantie werd ingeroepen om het Belgisch team jumping te vervoegen, kan met brons terugkeren uit Tokio. Het team heeft wel wat geluk gehad met de pech bij het Franse team.

Het was spannend tot de laatste snik. Na de prestatie van de laatste deelnemer van het Belgisch team bij de jumping zag het er niet rooskleurig uit,  de 4 strafpunten van Pieter Devos uit Bekkevoort gaven nog wel  wat kansen voor een medaille maar met de bijkomende 8 strafpunten van Grégory Wathelet werden die  almaar kleiner. Er moest haast een mirakel gebeuren om nog voor een medaille in aanmerking te komen en kijk dat gebeurde uiteindelijk want het team mag naar huis komen met een bronzen medaille. 

Het geluk zat ook wel wat mee en vooral de pech van de Fransen was voor ons land een goede zaak. Met het zicht op goud liep het voor hen plots, bij het weigeren van het paard van Penelope Leprevost, helemaal fout. Vancouver De Lanlore weigerde twee keer en werd uitgesloten, een drama voor het Franse team maar, zoals het dan in het gezegde gaat is de ene zijn dood het brood voor de andere. Opeens mocht ons land op het ereschavot plaatsnemen.

De Belgische jumpingruiters kunnen dus vieren. Zowel de Bekkevoortse Pieter Devos als de andere ruiters beseffen dat ze heel wat mazzel hebben gehad. Dat neemt niet weg dat ze best trots mogen zijn op de zesde medaille die ze voor ons land vanuit Japan mee naar huis mogen brengen.

(foto vrt)

Lees meer over