Opnieuw een ree aangereden in politiezone Hageland

Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
In Kortenaken en Bekkevoort gebeurden de voorbije dagen vier ongelukken. Bij eentje ervan kwam een ree om het leven, al het vierde op korte tijd in de politiezone Hageland.

In Kortenaken ramde een auto op 1 augustus om 3.20 uur een verlichtingspaal op de Halensebaan.  De paal brak af en kwam in de voortuin van een woning terecht. De bestuurder, een veertigjarige uit Zoutleeuw, geraakte niet gewond maar de Audi werd wel zwaar beschadigd. Fluvius werd intussen verwittigd om de herstellingen aan de paal uit te voeren. De bestuurder bleek niet onder invloed.

Nog in Kortenaken botsten 2 auto’s op elkaar op 2 augustus rond 6.30 uur. Het ongeval gebeurde in een bocht in de Baaistraat. Eén van de betrokken bestuurders week van zijn rijstrook af en kwam botste op een tegenligger.

Beide bestuurders geraakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Tienen. Beide bestuurders, een veertiger uit Linter en een vijftiger uit Kortenaken, legden een negatieve adem-en drugtest af.

Ook in Bekkevoort geurden er de voorbije dagen 2 ongevallen. Op 1 augustus botste een bestelwagen rond 16.20 uur tegen een fietser op het kruispunt van de Oude Leuvensebaan en de Schillekensberg. De bestelwagen kon een 20-jarige fietser uit het Nederlandse Heeze niet meer ontwijken toen die wilde oversteken. De fietser geraakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Diest. Beiden legden een negatieve ademtest af.

Opnieuw ree aangereden

Op 2 augustus, rond 3.20 uur, tenslotte werd een overstekend ree aangereden in de Struikstraat. Een vrijwilliger van Animal Rescue Service vzw kwam het dier ophalen maar de ree was te zwaar gewond en overleefde het ongeluk niet. De bestuurder van de auto kwam er met de schrik vanaf, zijn wagen liep zware schade op maar was wel nog rijvaardig.

Het gaat al om de vierde aanrijding van een ree in korte tijd in de politiezone Hageland. Eerder op de dag werd er ook nog één aangereden in de Baaistraat in Kortenaken en op 29 juli nog eentje langs de Staatsbaan.

Animal Rescue Service vzw moest tenslotte op 2 augustus ook uitrukken voor een aangereden ree op de N80 in Zepperen, ook dat dier overleefde de klap niet.

Lees meer over