Nog extra geld gezocht voor Daan die leeft met een beperking en deel mag nemen aan het WK hockey

Daan

De benefiet voor Daan Van Nerum (20) uit Bekkevoort heeft zijn vruchten afgeworpen. De jongen met een beperking is verzot op hockey en mag deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zurich maar daarvoor had hij een aangepaste rolstoel nodig. Zijn ouders hadden die, intussen al op afbetaling, aangeschaft omdat ze hun zoon die droom niet wilden weerhouden maar hoopten toch op gulle schenkers omdat ze de nodige 20.000 euro niet zelf konden ophoesten. Een recente benefiet bracht 12.327 euro in het laatje, ook een online crowdfunding bracht al enkele duizenden euro's in het laatje, zodat Daan en zijn gezin nu met een iets geruster hart naar het kampioenschap kunnen uitkijken, al zijn er dus wel nog wat centen nodig.

Daan moet leven met een aantal beperkingen die zich vooral toespitsen op zijn spieren. “Toen hij 4 à 5 jaar oud was, kreeg hij het moeilijk om te stappen en dat werd er doorheen de jaren alleen maar moeilijker op. Een kleine afstand in huis afleggen, lukt nog wel maar zodra het meer is, moet hij in de rolstoel want dat kan hij niet aan. Ook zijn 16-jarige zus Noor lijdt aan dezelfde ziekte en zelf kreeg ik een tijdje geleden borstkanker, vrolijk word je daar niet van”, vertelt mama Annemie.

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Daan
Leven met beperkingen maar dromen van meer
Een deftige rolstoel om deel te nemen aan het wereldkampioenschap kost veel geld.

Alles zelf betalen

Zelf ziet Daan zijn deelname aan het kampioenschap volledig zitten, al beseft ook hij dat elke steun meer dan welkom is. “Veel vrienden heb ik in het dorp niet, ik ging hier nooit naar school, maar ik ben wel dankbaar dat mensen aan me denken en me steunen. Ik ben mij bewust van het feit dat we veel vragen. In mijn sport kan ik mezelf helemaal laten gaan. Het kan er soms wel wat hard aan toegaan, maar ik heb niet echt veel schrik, want de rolstoelen zijn goed beschermd.”

Dat de benefiet, waarop de initiatiefnemers onder andere enkele wandelingen organiseerden, ook eentje voor rolstoelgebruikers, heel wat centen kon samenbrengen, is voor de ouders een geruststelling, al zijn ze er nog niet helemaal. “Natuurlijk zijn we dankbaar voor al die steun die we van veel mensen krijgen. In totaal zouden we 20.000 euro moeten kunnen vergaren, de stoel zelf kost 15.000 euro maar de mensen achter de crowdfundingsite vertelden ons dat we beter iets meer zouden inzamelen zodat we ook gewapend zijn wanneer er een herstelling nodig is. We zoeken dus nog een aantal duzienen euro's, gelukkig houden de mensen van de benefiet het rekeningnummer ook open tot eind 2022.

Binnenkort worden er nog een aantal acties georganiseerd zoals een Trekkertrek in Bekkevoort en een mini-voetbaltornooi bij voetbalploeg Sporting Molenbeek, een deel van die initiatieven is voor Daans rolstoel bedoeld. “Vergeet niet dat bij zulke kampioenschappen niets wordt betaald door de organisatoren, alles moet door ons betaald worden. We moeten vooraf ook naar een sportarts, documenten opstellen inzake dopingcontrole en dan hopen dat al zijn medicatie goedgekeurd wordt, indien dit niet zo is moeten we overschakelen op andere medicatie”

Lees meer over Daan via deze link 

Lees meer over