Nieuwe kindergemeenteraad legde in Bekkevoort de eed af, één van de schepenen is de dochter van de burgemeester

Kindergemeenteraad Bekkvoort

In Bekkevoort hebben de leden van de nieuwe kindergemeenteraad  hun eed gezworen. Onder hen de dochter van burgemeester Hans Vandenberg (CD&V) die schepen van Vrije Tijd wordt. “Natuurlijk ben ik trots op haar. Ze heeft al enorm veel ideeën, die gaan van een skatepark over betere speelvelden naar een kinderboerderij. Ik heb haar wel vrijgelaten in haar keuze om al dan niet mee te doen. Maar eerlijk gezegd, ze wilde niet voor burgemeester gaan”, zegt Vandenberg lachend.

In totaal zijn er 12 raadsleden, bestaande uit leerlingen van alle scholen in Bekkevoort. Elkeen werd verkozen door zijn of haar medeleerlingen. “Wij  vinden het heel belangrijk om te begrijpen waar kinderen mee bezig zijn, wat ze belangrijk vinden, waar ze aan denken of van dromen. Tenslotte zijn zij de toekomst. Op deze manier kunnen we samenwerken naar een gemeenschap waar ook zij belangrijk zijn en kunnen we tegemoet komen aan hun wensen en vragen.”

Lees verder onder de foto. 

Burgemeester en dochter
De burgervader is een trotse papa.

Zaken voorleggen op echte gemeenteraad

De kindergemeenteraad telt, naast de burgemeester, ook drie kinderschepenen. “Daarnaast zijn er ook nog acht kindergemeenteraadsleden en dat zijn vooral leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar. Op elke school worden er boxen geplaatst, hier kan iedereen zijn idee in droppen, klein of groot.”

Die ideetjes worden dan door de kindergemeenteraad, die 4 keer per jaar zal samenkomen, besproken. De kinderen beslissen zelf welke ideeën ze uiteindelijk voorleggen en die mogen ze dan komen verdedigen op de echte gemeenteraad.

Lees meer over