Nieuwe formule 'scholenveldloop' scoort in Bekkevoort

Urban Run in Bekkevoort
De gemeente Bekkevoort kon dit jaar terug de jaarlijkse scholenveldloop organiseren. Het werd wel een totaal nieuwe formule, eentje waarbij ze door gebouwen mochten lopen, en die sloeg aan.

De gemeente Bekkevoort organiseert jaarlijks een scholenveldloop. In 2020 kon deze helaas niet doorgaan maar dit jaar kon het gelukkig weer wel. De deelnemers zijn de leerlingen van de drie basisscholen die de gemeente rijk is, namelijk de gemeentelijke basisschool 'De Verre Kijker' Bekkevoort, ’t Minnepoortje Assent en V.B.S. 't Scholeke Molenbeek-Wersbeek. 

"Centraal in dit heel gebeuren staat de olympische gedachte, deelnemen is belangrijker dan winnen", zegt schepen van Sport Raf Vanmeensel (Ons Dorp). "Naast de leuke nieuwe loopformule, de kinderen lopen door onze gebouwen,  was er ook randanimatie voorzien zodat de fun-factor hoog lag. De kinderen waren razend enthousiast en het lopen door de bib en de andere gebouwen vonden ze heel leuk. Een formule die we zeker zullen herhalen volgend jaar""

Op donderdagvoormiddag was er de appeltjesloop voor kleuters op Sportpark De Heide. In de namiddag was er een survival run voor leerlingen van de lagere school (1ste-3de leerjaar).

Op vrijdag was er zowel in de voormiddag als in de namiddag een urban run voor leerlingen van de lagere school (4de-6de leerjaar) op de gemeentehuissite.

Lopen door de gebouwen
Lopen door de gebouwen
Urban run met hindernissen
Urban run met hindernissen

Lees meer over