Nieuwe erfgoedwandeling in Bekkevoort

Bekkevoort
Bekkevoort heeft er vanaf 12 september een nieuwe erfgoedwandeling bij in het centrum. Onder de noemer Teutoons Beckevoort maak je een reis door de geschiedenis van het dorp.

De wandeling is volledig bewegwijzerd en is 5,7 km. lang, een afstand die op op zo’n 2 uur aflegt. Een deel van het parcours gaat over onverharde wegen en de wandelaar leert er, aan de hand van 15 infoborden, meer over een een stuk verborgen erfgoed.

De wandeling werd in lusvorm uitgestippeld, je begint en eindigt aan het gemeentehuis in de. Coolsstraat 17, 3460 Bekkevoort, en werd uitgestippeld door de Heemkring en Erfgoedraad Bekkevoort, i.s.m. WinAr, naar aanleiding van Open Monumentendag.

Aantal extra's op Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag, op zondag 12 september 2021 (13u-18u), zijn er op de wandeling extra belevingen voorzien.

Zo krijg je in de Sint-Pieterskerk tekst en uitleg van een gids tijdens een rondleiding. De kerk bevat verschillende erfgoedschatten uit het oude centrum van Teutoons Bekkevoort.

In de kerk van Bekkevoort is er een presentatie over oude dorpszichten en oude foto’s endesite van de Oude Pastorij is die dag open voor het publiek. In de tijd van de Teutoonse Ridderorde stond op de site de commanderij van de ridders.

Je vindt de erfgoedwandeling ook terug in de wandelapp. Van izi.TRAVEL. Tijdens het wandelen krijg je op die manier meer uitleg, luister je naar verhalen en krijg je foto’s te zien van de belangrijkste bezienswaardigheden. De app kan je downloaden via de gekende stores en vervolgens zoek je naar

Bekkevoort: Trip Teutoons Beckevoort. Download tenslotte de wandeling en zet je locatie op je smartphone aan.