KLJ van Bekkevoort op derde kampdag alweer naar huis nadat zes leiders positief testten

KLJ
De KLJ van Bekkevoort moet na twee dagen hun kamp in De Panne al opbreken en naar huis terugkeren nadat zes mensen van de leiding positief testten op het Covid-19 virus. De gemeente zorgt voor het transport naar huis en legde een bus in. In totaal gaat het om een 65-tal man.

De leden van KLJ vertrokken pas maandag op kamp maar moeten dus nu al terug naar huis komen. “Iets na de middag namen ze met mij contact op. De sneltest toonde aan dat zes van de 10 leidinggevenden besmet bleek door het coronavirus. KLJ Nationaal besloot hierop het kamp meteen stop te zetten”, zegt schepen Benny Reviers (Ons Dorp).

De bus is intussen onderweg en zou rond 17 uur moeten aankomen in De Panne. Oorspronkelijk zou de bus, samen met 2 personen van de leiding die negatief testten, naar het testcentrum in Rillaar rijden maar uiteindelijk is dat niet nodig. “Ik ben de Eerstelijnszone Demerland dankbaar want zij namen contact op met hun collega’s in De Panne en die stuurden meteen een mobiel testteam naar het kamp zodat alle deelnemers ter plaatse nog getest konden worden. Normaal is het resultaat daarvan morgen bekend.”

Tot iedereen het resultaat van die test kent, moeten de deelnemers, na hun terugkeer in Bekkevoort, in quarantaine. “De verantwoordelijken namen in elk geval de nodige maatregelen en deden wat moest, daar ben ik blij om. We hebben met hen goed kunnen samenwerken”, besluit Reviers.

De foto is van de Facebookpagina van de KLJ.

Lees meer over