Drie nieuwe wandelingen in Bekkevoort

Wandelingen in de natuur
Wandelen in het Hageland is een aparte belevenis. Een unieke mengeling van natuur en cultuur, alles binnen wandelbereik. Ontdek vanaf 10 april 2021 drie gloednieuwe wandelingen in Molenbeek.

Tijdens de opening van het nieuwe bloesemseizoen met het project van 'B(l)oeiend Hageland' werd aangekondigd dat Bekkevoort bezig was met het uitwerken van drie nieuwe wandelingen. Die zijn er nu. Het start- en eindpunt van deze wandelingen is telkens de Pastorij van Molenbeek (Halensebaan 76 Molenbeek-Wersbeek).

Bloesemwandeling
Deze wandeling van 12km lang loopt langs de vele fruitboomgaarden die de gemeente rijk is. Tijdens de bloesemperiode kan je er genieten van de prachtige bloemetjes aan de bomen. Kom onderweg heel wat te weten over de bloemetjes en de bijtjes aan de hand van informatieve borden.

Biekeswandeling
Zoem met Bieke de bij langs leuke veldwegen, lekkere fruitplantages en mooie vergezichten. Tijdens deze 3 km lange wandeling kom je, aan de hand van enkele infoborden, heel wat meer te weten over de appels en de bijtjes. Onderweg kan je even tot rust komen op een reuzegrote honingraat. 

Ridderwandeling
Wist je waarom het Heilig-Hartbeeld in Molenbeek geen duimen heeft, waarom het steegje aan de Kerkstraat ‘Duivelsstraatje’ heet en waarom je bij nacht en ontij beter uitkijkt voor ‘den Trasser’…? Ontdek het mooiste erfgoed, de rijke geschiedenis en nachtelijke volksverhalen van MolenbeekWersbeek tijdens de bewegwijzerde erfgoedwandeling van 6,6 km (inkorten tot 5 km kan). De wandeling is gedeeltelijk onverhard en is uitgestippeld door de Heemkring en de erfgoedraad Bekkevoort. 

Wandelen met de app
Je kan deze erfgoedwandeling ook terugvinden in de izi.TRAVEL-app. Deze gratis wandelapp zorgt ervoor dat je tijdens het wandelen meer uitleg, ingesproken verhalen en foto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden ontvangt via je smartphone. Download in de Apple Store of Google Play Store de gratis app izi.TRAVEL op je smartphone. Zoek in de app naar ‘Bekkevoort: ridderwandeling’. Download vervolgens de wandeling op je smartphone en zet je locatie aan. Wanneer je de wandeling doet, krijg je automatisch een melding op je telefoon als je in de buurt komt van een toeristische attractie. Je kan dan een tekst lezen, een geluidsfragment beluisteren, oude foto’s bekijken … Wil je alles op voorhand bekijken of na de wandeling alles rustig nalezen? Dat kan ook. Als je geen smartphone wil/kan gebruiken, kan je een plannetje van de wandeling downloaden en printen op www.bekkevoort.be/erfgoedwandeling-molenbeek.

Lees meer over