Dirk loopt marathon ten voordele van Cliniclowns

21 April 2020 | 15u38 | Gepost door redactie
Dirk loopt marathon ten voordele van Cliniclowns
‘Weet ik waaraan ik begin? Neen, maar ik ga er alles aan doen om mijn doel te halen’. Dirk Lepaige gaat met zijn 54 lentes op 1 november 2020 de Marathon van New York lopen en hij is vastberaden om de marathon uit te lopen.
Het bericht Dirk loopt marathon ten voordele van Cliniclowns verscheen eerst op Leuven Actueel.

Fietsen doet Dirk geregeld, maar een marathon lopen wordt een hele uitdaging. “Ik ga de marathon van New York lopen ten voordele van de vzw Cliniclowns, een fantastische vzw die volledig afhankelijk is van giften, maar die er wel in slaagt, om jaarlijks honderden zieke kinderen een glimlach op het gezicht te toveren. Ik ben 54 jaar jong en probeer al mijn hele leven sportief bezig te zijn, maar mijn lichaam wil niet altijd meewerken. Op dit moment ben ik thuis met een burn out en ook lichamelijk heb ik mijn beperkingen. Ik heb chronische lage rugpijn met uitstraling in het been en artrose in nek en schouder”, zegt Dirk Lepaige.

Wat een gek idee om dan een marathon te lopen ? ‘Inderdaad, zeker als je weet dat ik vooral een voetballer en fietser ben, en dat lopen voor mij altijd enkel in functie stond van conditie opbouwen. Ik heb nog nooit een loopwedstrijd gelopen, laat staan een marathon, maar laat dat nu net de uitdaging en het doel zijn dat ik op dit moment in mijn leven nodig heb. Op professioneel vlak heb ik zelden voldoening in mijn job gevonden, waardoor ik die vooral in mijn vrije tijd zoek. Een goed jaar geleden was ik al eens aan een loop-opbouw begonnen en speelde het idee van een marathon te lopen in mijn hoofd. Ik ging op internet op zoek naar mogelijkheden en mijn oog viel meteen op de New York marathon voor Cliniclowns. Boem, meteen 2 uitdagingen samen : een marathon lopen en geld inzamelen voor een fantastisch doel.”

Blessure

‘Een serieuze voetbalblessure begin 2019 gooide toen echter roet in het eten. Ik heb lang getwijfeld om deel te nemen, maar hey, wie niet waagt, niet wint dus, nu ik ingeschreven ben ga ik er volledig voor gaan. Zowel voor die marathon, als voor Cliniclowns. Wie me wil sponsoren, kan een kijkje nemen op www.loopvoorcliniclowns.be?utm_source=rss&utm_medium=rss en mijn naam zoeken tussen de marathonlopers. Bedrijven mogen me mailen dirk.lepaige@telenet.be.’

Het bericht Dirk loopt marathon ten voordele van Cliniclowns verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over