Bekkevoortse held op 100ste verjaardag in de bloemetjes gezet

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

François Thomas werd voor het behalen van de leeftijd van 100 jaar knap in de bloemetjes gezet

Op zondag 20 december werd de heer François (Swa) Thomas 100 jaar. François werd geboren in Assent. Hij was de tweede zoon uit het gezin van Gust Thomas en Melanie Janssens. 
Als voormalig militair heeft hij het vaderland mee helpen verdedigen tijdens de tweede wereldoorlog. Hij legde ook de eerste steen van het Heilig-Hart beeld in Assent. Dat beeld werd geplaatst als dankbetuiging omdat tijdens een zwaar bombardement de bommen niet op Assent vielen maar in de omliggende velden.

 Swa was jarenlang de vaste coiffeur van vele inwoners in Assent/Bekkevoort en omliggende gemeenten. Hij is een graag geziene warme man onder zijn familie en vrienden.

"Door de coronaperikelen hebben we deze dag voorlopig anders moeten vieren. Familie en vrienden verzamelden videoboodschappen die hem werden bezorgd en er werd getrakteerd met lekkers. Met enkele familieleden brachten we een bezoek in kleine groep aan het raam met muziek en ballonnen. We wilden hem graag extra in de kijker zetten en hem bedanken voor de prachtige persoon te zijn die hij is", zegt de familie.

 

Lees meer over