Bekkevoorts Volkstoneel zoekt dringend een acteur

Bekkevoorts Volkstoneel
Het Bekkevoorts Volkstoneel zit in de puree want na hun sabatjaar, een beetje verplicht opgelegd door het coronavirus, zijn ze 2 spelers kwijt. Ze zijn nu dringend op zoek naar een acteur, liefst niet ouder dan 45 jaar, voor een op stapel staande prodcutie.

Het Bekkevoorts Volkstoneel werd opgericht in 1981 door leden van de toenmalige KVLVV en telt een 40-tal leden die voor en achter de schermen werken. “Ik ben bij het jeugdtoneel gestart en zit volgend jaar al 25 jaar in het vak.Ik vind toneel spelen echt heel leerrijk omdat je tijdens elke productie wel iets nieuws leert. Voor mij is het een verrijking en je leert er ook heel wat mensen door kennen. Omdat wij een volkstoneel zijn, spelen we heel vaak producties die te maken hebben met de dagelijkse problemen, wat het dan weer heel toegankelijk maakt voor veel mensen”, zegt secretaris Jens Corten (32).

Het jongste lid is 18, het oudste 83. Net als alle andere toneelverenigingen moesten ze ook in Bekkevoort, door de coronamatregelen, noodgedwongen de geplande producties afgelasten of toch tenminste uitstellen. “In de loop van september 2021 beginnen we opnieuw te repeteren. Wegens Covid-19 werd de feestelijke productie van ons 40ste toneelseizoen van verleden toneelseizoen verschoven naar het huidige toneelseizoen. Dat brengt echter andere problemen in onze spelerskern. Daarom zoeken wij superdringend 1 mannelijke speler, liefst niet ouder dan 40/45 jaar (of er jonger uitzien is ook toegelaten), die bereid is om 30 tot 40 keer te repeteren. Wij bieden eeuwige dankbaarheid, een geweldige roem van het publiek, een gezellige sfeer en spelplezier in een familiale komedie”, luidt het op de Facebookpagina van het toneelgezelschap.

Geïnteresseerden kunnen bellen naar het nummer  0477/50.56.14 of sturen een mail naar hetbekkevoortsvolkstoneel@gmail.com

 

Lees meer over