Bekkevoort werkt verder aan nieuw mobiliteitsplan en vraagt opnieuw de mening van de inwoners

Foto: Website gemeente Bekkevoort

Bekkevoort organiseert op donderdag 16 juni een workshop rond het nieuwe mobiliteitsplan. De gemeente startte met de opmaak ervan in 2021 en beloofde inspraak van de inwoners.

In de zomer van 2021 verzamelde het lokaal bestuur al (verkeersdeskundige) informatie over het volledige grondgebied en organiseerde de gemeente een online enquête waar iedereen de mobiliteitsknelpunten kon inventariseren en doorgeven en waarin ze ook mee konden nadenken over de toekomst.

Aan de enquête namen 229 inwoners deel en op basis van hun informatie werd een oriëntatienota opgemaakt.

In 2022 werd er dan een synthese-nota opgemaakt, zeg maar een document waarin scenario’s werden uitgewerkt om de aangegeven knelpunten aan te pakken en waarin ook wordt ingegaan op het ondersteunen van het gebruik van meer duurzame vervoermiddelen zoals het openbaar vervoer, fietsen of stappen.

Mening inwoners telt 

Tijdens de workshop is het de bedoeling dat de deelnemers, samen met het lokaal bestuur, mogelijke oplossingen bedenken die dan als basis zullen dienen voor het mobiliteitsplan. 

Later, in een volgende fase, wordt dan de finale versie van dat plan opgesteld.

De workshop vindt plaats op donderdag 16 juni 2022 om 19 uur (deuren open om 18.30 uur) in PC De Kring (Staatsbaan 221a, 3460 Bekkevoort). Je moet je wel vooraf inschrijven via www.bekkevoort.be/mobiliteitsplan-inspraak.

 

Lees meer over