Bekkevoort vervangt bijkomende straatverlichting door LED-lampen

Bekkevoort
De gemeente Bekkevoort blijft, voor de straatverlichting, verder investeren in LED-verlichting. Binnenkort komen er in enkele bijkomende straten ook LED-lampen. Voor de financiering kan de gemeente een beroep doen op het Toekomstfonds van PBE.

De LED-verlichting komt in de Oude Tiensebaan (tussen N2 en de Halensebaan en tussen de grens met Scherpenheuvel-Zichem en de Oude Leuvensebaan), de Steenberg en de Vierbunderweg.

Gemeenten uit het werkingsgebied van PBE (Provinciale Brabantse Energiemaatschappij, een onderdeel van Fluvius), zoals de gemeente Bekkevoort, kunnen aanspraak maken op het Toekomstfonds voor de omschakeling van de openbare verlichting naar LED-verlichting. Hierdoor kan Bekkevoort beschikken over 1.104.649 euro, een bedrag waarvan de gemeente al 344.685,48 euro besteedde.

De nieuwe verlichting zorgt voor een lager energieverbruik, een besparing dus op de factuur, en het is ook milieuvriendelijker.

Eerder werd de infrastructuur al aangepast in heel wat straten en ook aan de Finse Piste in Sportpark De Heide werden er intussen LED-lampen geïnstalleerd. 

Lees meer over