Bekkevoort neemt verregaande maatregelen om coronavirus tegen te houden

corona in bekkevoort
De gemeente Bekkevoort werd de laatste dagen geconfronteerd met een 50-tal coronabesmettingen na testing van leerlingen en personeel van ’t Scholeke (school Wersbeek). In gans de gemeente is er een grote verwevenheid tussen schoolse en buitenschoolse activiteiten waardoor er een sterke verspreiding mogelijk is. Als gevolg hiervan werden er verregaande veiligheidsmaatregelen getroffen.

In eerste instantie werden er in GBS De Verre Kijker besmettingen vastgesteld. Daarom heeft de gemeente besloten de nodige coronamaatregelen te nemen in samenspraak met Agentschap Zorg en Gezondheid, Eerstelijnszone Demerland, de drie Bekkevoortse scholen en de buitenschoolse kinderopvang.

Testen

Bij ’t Scholeke (school Wersbeek) en Chiro Bekkevoort werden op vrijdag 22 januari 2021 testen afgenomen. Op zondag 24 januari 2021 volgden ook de leerlingen en leerkrachten uit 2 klassen van GBS De Verre Kijker, kinderen en personeelsleden van Buitenschoolse Kinderopvang Ferm en Scouts Assent.

Preventieve sluiting scholen en buitenschoolse kinderopvang

Om de verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken, zijn  de scholen ’t Minnepoortje (Assent) en De Verre Kijker (Bekkevoort) gesloten van maandag 25 januari 2021 tot en met woensdag 27 januari 2021. Dit geldt ook voor de buitenschoolse kinderopvang Ferm.

’t Scholeke (Wersbeek) is gesloten tot en met vrijdag 29 januari 2021.

Quarantaine

Alle ouders en overige gezinsleden van de leerlingen en het personeel van de betrokken scholen moeten in quarantaine tot en met woensdag 27 januari 2021. Het benodigde quarantaine-attest kunnen ze krijgen via hun huisarts.

Op basis van de resultaten van de testing worden verdere beslissingen genomen, ook een eventuele verlenging van de quarantaine.

De quarantaine voor negatief geteste personen en gezinsleden van 't Scholeke duurt tot en met vrijdag 29 januari 2021.

Buitenschoolse activiteiten 

Daarnaast worden ook de volgende buitenschoolse activiteiten in de gemeente Bekkevoort verboden tot en met 12 februari 2021:

- Activiteiten in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of vereniging

- Kampen, stages en activiteiten alsook de speelpleinwerking

- Niet-professionele sportieve wedstrijden en niet-professionele sporttrainingen

- Fysieke lessen en activiteiten georganiseerd in het kader van het deeltijds kunstonderwijs

Lees meer over