Zoon burgemeester zetelt in nieuwe kindergemeenteraad

Kindergemeenteraad
In Begijnendijk legden de leden van de nieuwe kindergemeenteraad hun eed af, iets wat eigenlijk al vorig jaar moest gebeuren maar door de coronaperikelen telkens werd uitgesteld. Onder hen de 10-jarige Vince, de jongste zoon van burgemeester Bert Ceulemans (Samen): "De appel valt niet ver van de boom he"

Woensdagnamiddag 19 januari legden de 18 nieuwe leden van de kindergemeenteraad hun eed af. "Uit elke school werden er 6 kinderen verkozen in het najaar. Door de coronamaatregelen hebben we hun aanstelling telkens uitgesteld maar we vonden nu dat we niet langer konden wachten en we wilden ze toch iets gunnen. Vandaar dat ze allemaal hun eed kwamen afleggen in handen van mezelf en schepen Bart Soree", vertelt Ceulemans wiens jongste zoon Vince deel uitmaakt van de nieuwe raad.

"Mijn oudste zoon Robbe (13) is nog meer gebeten door de politieke microbe maar ook Vince heeft er belangstelling voor. Hij wil vooral meer speelmogelijkheden in Begijnendijk want hij vindt dat er daar niet genoeg zijn in vergelijking met deelgemeente Betekom. Ik leg hen zeker geen druk op om in de politiek te stappen maar natuurlijk hebben ze het wel een beetje van thuis mee, we zullen wel zien. Aan motivatie, enthousiasme en goede ideeën is er bij de nieuwe raadsleden alleszins geen gebrek."

Lees verder onder de foto. 

Kindergemeenteraad
De nieuwe kindergemeenteraad komt voor het eerst samen op 23 februari, dan wordt ook de nieuwe burgemeester aangesteld.

Nieuwe burgemeester moet nog verkozen worden

Een nieuwe kinderburgemeester moet nog worden verkozen. "Alle raadsleden uit het 6de leerjaar kunnen zich kandidaat stellen en moeten een filmpje maken waarin ze zichzelf voorstellen. Het is dan aan de raadsleden om hun keuze te maken. De nieuwe burgemeester legt de eed af tijdens de eerste zitting van de kindergemeenteraad op woensdag 23 februari."

Lees meer over