Zeven nieuwe besmettingen in Begijnendijk op 1 dag tijd

Vaccinatiecentrum Aarschot
Eén week voor de heropening van de terrassen noteerden ze donderdag 29 april in Begijnendijk zeven nieuwe besmettingen door het Covid-19 virus.

Naast de 7 nieuwe positieve test van donderdag testte de voorbije drie dagen nog eentje positief en waren er de voorbije week 8 nieuwe gevallen. De voorbije maand 36. 

Dat er nu op één dag zeven extra besmettingen bijkomen is geen goed nieuws, zeker nu binnen een week de terrassen weer open mogen, maar burgemeester Bert Ceulemans (Samen) relativeert de situatie toch enigszins: "Het gaat om 7 mensen en de  besmettingshaarden situeren zich vooral in gezinsverband. Onze diensten hadden al contact met de betrokkenen die nu 10 dagen in quarantaine moeten."

De burgemeester denkt niet dat de situatie meteen zal escaleren, al blijft voorzichtigheid de boodschap, zo zegt hij. "Indien we met zijn allen de maatregelen strikt naleven, moeten we de situatie onder controle kunnen houden. Dat wil zeggen dat iedereen ook straks, wanneer de terrassen open mogen, alle voorschriften strikt moeten naleven en dat geldt zowel voor de uitbaters als de klanten." 

Lees meer over