Viva-SVV Begijnendijk-Betekom zamelt menstruatiemateriaal in

13 november 2021 | 09u32 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
menstruatiedozen
Omdat heel wat jonge meisjes geregeld te weinig geld hebben om menstruatiemateriaal te kopen, plaatst Viva-SVV Begijnendijk-Betekom op verschillende plaatsen in de gemeente inzameldozen waarin mensen menstruatiemateriaal kunnen doneren.  

12% van de meisjes tussen 12 en 25 jaar heeft wel eens te weinig geld om hygiëneproducten te kopen. Zo verduidelijk Viva-SVV Begijnendijk-Betekom de actie. "In die situatie spreken we van menstruatiearmoede. 15% van de meisjes die in armoede leven misten al eens een dag school omdat ze geen menstruatieproducten hadden."

De initiatiefnemers proberen dit verhelpen door op verschillende plekken in de gemeente inzameldozen te plaatsen, waarin men menstruatiemateriaal kan doneren. "Nadien zullen we het ingezamelde materiaal aan scholen en andere instanties die het ter beschikking stellen aan wie er nood aan heeft bezorgen", zo luidt het

Invidueel verpakt maandverband en tampons kunnen gedeponeerd worden in de inzameldozen die men vindt aan Delhaize Betekom, Carrefour Begijnendijk en Apotheek Lloydspharma Group Begijnendijk.

Lees meer over