Verdachte drugsdealer uit Begijnendijk voor de onderzoeksrechter

Resultaten van grootschalige verkeerscontrole
De politie van zone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) heeft op zaterdag 16 januari een 27-jarige man uit Begijnendijk opgepakt die wordt verdacht van grootschalige drugshandel.

De politie hield de man rond 21 uur tegen op de Liersesteenweg in Begijnendijk omdat hij roekeloos rijgedrag vertoonde op de besneeuwde rijbaan. In de auto, waarin ook een man van 33 jaar uit Leuven als passagier zat, vond de politie drugs en €4.600 cash geld. Een huiszoeking op het adres van de man in Begijnendijk leverde onder andere aanzienlijke hoeveelheden speed, cannabis, MDMA, cocaïne en XTC op. Er lagen ook vuurwapens en meer dan €13.000 cash.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de 27-jarige man op verdenking van inbreuken op de drugwetgeving en op de wapenwetgeving en tegen de 33-jarige passagier op verdenking van inbreuken op de drugwetgeving.

De 27-jarige verdachte bekende aan de politie dat hij drugs dealde. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

De passagier werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Lees meer over