Uniek doek onthuld in oude bib van Begijnendijk

uniek kunstwerk
Zondag werd in de oude bib van Begijnendijk een bijzonder doek onthuld.  In het kader van de week van de Fair Trade ging men zowel hier als in Afrika aan de slag rond de SDG's, ontwikkelingsdoelstellingen, om deze dichter bij de mensen te brengen. 

Dit voorjaar groeide in Begijnendijk het idee om de week van de Fair Trade tastbaarder te maken. Zo werd er niet alleen deelgenomen aan de dag van de Langste Koffieklets, maar beslisten ze ook om alle SDG’s ( duurzame ontwikkelingsdoelen) duidelijk en letterlijk in de verf te zetten. De GRIS (Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit) zette mee zijn schouders onder dit project en kreeg hierbij de hulp van Enabel, het Belgian Development Agency. 

"In concreto resulteerde dit in een kleurrijke brochure rond de SDG's, die beleidsmakers en inwoners geregeld moet laten stilstaan bij deze doelstellingen", aldus Steven Vermeulen (Leef), schepen van Ontwikkelingssamenwerking. " Ook zijn er als teasers onderzetters voor drank gemaakt in diezelfde kleuren, zodat mensen zich bij evenementen vragen stellen naar de inhoud van die SDG's."

Lees verder onder de foto. 

sdg kunstwerk

Samenwerking met Namibië

Daarnaast ontstond er een samenwerking tussen Begijnendijk en Namibië in het kader van duurzame handel. "Het project zorgde de voorbije maanden voor verbinding met de vrouwen van de borduurgroep van Penduka Trust in Otjiwarongo, Namibië en mensen van hier", zo luidde het bij de initiatiefnemers. "Het resultaat is nu te bewonderen in de oude bib." 

sdg kunstwerk

Lees meer over